Historisk rättegång i Stockholm

Rapport från Stockholms tingsrätt: försvaret förhör den åtalade Hamid Noury

Idag är det försvarets tur att förhöra den åtalade Hamid Noury. Kenneth Lewis som representerar målsäganden från iranska oppositionsgruppen, Folkets Mojahedin (PMOI/MEK), frågar ut Noury under dagen och eventuell imorgon.

Tisdagens förhandlingar är den sjuttionde dagen av rättegången mot Noury. Han står åtalad, misstänkt för delaktighet i massavrättningar 1988 i Iran.

Dagens förhandlingar från Stockholms tingsrätt sänds direkt av Radio Chakavak och går att lyssna på nedan.

Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), fortsätter deras protestaktioner utanför Stockholms tingsrätt till stöd för offren och för att uppmärksamma 1988 års massakern.

Protestaktionerna lyfter dessutom fram regimens nya president, Ebrahim Raisis dokumenterade inblandning i massavrättningar 1988 och den pågående kampanjen för rättvisa.

De uppmanar Sverige och EU att agera vid FN för en internationell utredning av dessa utomrättsliga avrättningarna med mål att lagföra de ansvariga däribland regimens ledare och Raisi i en internationell domstol.