Pressmeddelande

FFFI:s styrelseordförande Mojtaba Ghotbi avgår

FFFI:s grundare och styrelseordförande Mojtaba Ghotbi avgår. Bakgrunden till beslutet är personliga skäl.

”Det har varit fantastiska, lärorika, spännande och utmanande år som FFFI:s ordförande. Vi har tillsammans lyckats en hel del med vårt uppdrag att främja de mänskliga rättigheterna i Iran samt att avslöja och bekämpa den iranska regimens destruktiva handlingar både nationellt och internationellt.”

”Jag veta att det finns en enorm drivkraft inom FFFI för att fortsätta stödja iranska folkets frihetskamp och främja mänskliga rättigheter i Iran”, skriver Mojtaba Ghotbi i sin avskedsansökan som är publicerad nedan.

FFFI grundades 2005 och Mojtaba Ghotbi har varit styrelseordförande sedan 2015.

FFFI tackar Mojtaba Ghotbi för alla åren och hans ledarskap. Föreningen förlorar idag en ovärderlig medlem som varit med och grundat en av de ledande rösterna i Sverige idag när det gäller arbetet att främja mänskliga rättigheter i Iran och stödja iranska folkets frihetskamp samt bekämpa islamisk fundamentalism i det svenska samhället.

Mojtaba Ghotbis insatser och ledarskap har också bidragit till att FFFI idag ses som en respekterad röst, framförallt i Sverige, inom frågor som berör Iran, kampen mot prästerskapet samt islamisk fundamentalism.

FFFI kommer att sakna hans expertis och ledarskap nu när han tar avsked från Föreningen.

FFFI önskar honom lycka till i framtiden och kommer att tillkännage hans ersätta inom en snar framtid.