I svenska medier, Nyheter

Häktade mannen för spioneri är toppchefens lillebror

Personen som häktades i tisdags misstänkt för grovt spioneri är lillebror till Säpos toppchef som greps i september, rapporterar Aftonbladet.

Toppchefens lille bror är misstänkt för grovt spioneri under tiden mars 2011-september 2021 i bland annat Stockholm, och i andra hand för det brott som han i dag är häktad för,” skriver åklagaren till tingsrätten.

Peyman Kia, som greps den 20 september av Säkerhetspolisen (Säpo) misstänkt för spioneri, har tidigare arbetat i myndighetens stabsledning. Kia, som ursprungligen är från Iran, misstänks ha begått allvarliga brott mot det svenska rikets säkerhet under perioden 2011–2015.

Peman har jobbat åt båda SÄPO och Försvarsmakten, trots att han har en parallell nationalitet.