Iranier i Sverige, Ledare

Medan Irankopplade islamister marscherar i Sverige stänger Frankrike moskéer

Genom att högljutt stämpla islamkritiker som rasister och islamofober undviker de som för fram dessa anklagelser att själva behöva försvara och svara på legitima frågor om sina radikala trosuppfattningar.

Frankrike vidtar åtgärder för att stänga sex moskéer och upplösa ett antal föreningar som misstänks främja radikal islamistisk propaganda.

För ett år sedan inledde president Emmanuel Macron en offensiv mot vad han kallade för islamistisk separatism och tidigare i år vann lagen om “anti-separatism” laga kraft.

En tredjedel av de 89 gudstjänstplatser som ”misstänks vara radikala” hade utretts sedan november 2020, sade Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin.

”Under det kommande året kommer ytterligare tio föreningar att bli föremål för ett upplösningsförfarande, fyra av dem redan nästa månad”, tillägger ministern.

Medan Frankrike stänger allt fler moskéer marsera Muslimer i Sverige

Den iranska regimen bedriver en liknande verksamhet i Sverige genom föreningen, Imam Ali Center, och organisationen ISS (Islamiska shiasamfunden i Sverige).

Regimen i Iran styr och kontroller dessa islamistiska föreningar som stöder och sprider doktrinen om prästmännens absoluta makt. “Föreningarna” spelar dessutom en aktiv roll i iranska regimens spionage mot exiliranier, aktivister och iranska flyktingar i Sverige.

Imam Ali moské, Jackobsberg Stockholm

Ett sätt som iranska regimen använder för att värva ungdomar är att låta unga shiamuslimer ordna friluftsaktiviteter för unga och hela familjer varje år. Iranska regimen utnyttjar även unga afghaner för bl.a. spionage och påverkansoperationer i Sverige och andra delar av Europa.

Ett av dessa tillfällen var tidigare den här veckan, den 26 september, i Järfälla, Stockholm, där en ”grupp unga shiamuslimer” ordnade den årliga promenaden i samband med den religiösa högtiden Arbaeen.

 

Stockhom 26 september 2021

Under promenaden fick deltagarna ”uppleva  på den fina känslan av Arbaeen-promenaden i Karbala” och ”ställa frågor”. De bjöds även på mat och dryck längst vägen av ”Imam Husseins älskare”, enligt Iman Ali Islamiska Centers egna reklam för friluftsaktiviteten.

Malmö 26 september

Iranska regimen kommer dessutom att anordna ett 3-dagars Arbaeenprogram på plats i Imam Ali Islamiska Centers bönesal under helgen mellan den första och tredje oktober.
Centret står värd för programmet som gästas prästmannen Sh. Mohammad Khani från Danmark och bjuder även på koranläsning, föreläsning och middag.
Deltagarna ska då höra och diskutera ”hur man ska handskas med svårigheter och motgångar i livet”, enligt centrets egna pressmeddelande.

I delar av världen, som till exempel Sverige, där islamister inte har den totala makten utan har ett betydande inflytande möts kritiker av Islam av aggressiva anklagelser om rasism och islamofobi.

På detta sätt avleds legitim upprördhet mot den radikala islamism och kompromisslösa fundamentalism som står för dödande av kritiker och massmord på människor vilka inte delar deras fanatiska tro och världsbild.

Genom att högljutt stämpla islamkritiker som rasister och islamofober undviker de som för fram dessa anklagelser att själva behöva försvara och svara på legitima frågor om sina radikala trosuppfattningar.