Dagens ord

Dags att bryta tystnaden!

Hossain Pahlawan

Hossain Pahlawan

Det är dags att svenska journalister och massmedia avslöjar den riktiga ansikten av iranska regimen bortsett från ekonomiska intressen. Om nuvarande eftergiftspolitik fortsätter kommer det nuvarande auktoritära styret med hemlighetsmakeri att ställa världsfreden i fara på riktigt och okontrollerbart.

Iranska regimen har inte bara förstört hela landet utan satt Mellanöstern i kaos. Regimens destruktiva politik och agerande har även drabbat omvärlden. De bygger inga broar med omvärlden, utan saboterar de befintliga.

Med Ebrahim Raisi som ny ”president” bli läget ännu värre. Redan nu har regimen intensifierat terrorismen båda i mark och havs.

Coronapandemin skövlar liv oavbrutet. Iranska folket är hjälplösa och försvarslösa mot den för att regimens intresse sammanfaller med virusets intresse och utnyttjar pandemin som ett verktyg för att ha kontroll över folkliga protester.  

”Det enklaste sättet är att stoppa alla aktiviteter. Nästa dag kommer folk att protestera på grund av svält, press och problem”, sade ex-presidenten Hassan Rohani. Inofficiella siffror talar om över 350,000 döda i landet på grund av coronaviruset.

Miljö och klimatet är på väg att drabba även grannländer och arabstater, p.g.a. maffia liknande politik.

Jag är verkligen orolig över världssamfundets passivitet och fortsatt resultatlösa förhandlingar om Irans kärnteknikavtal.

Det rätta politiken är att stoppa regimens kränkningar av mänskliga rättigheterna och dess terrorism som är på frammarsch i Jemen, Irak, Libanon, Syrien , Afghanistan, innan listan bli längre.