Artikel

Martyrerna i hundra år i Iran garanterar morgondagens frihet

Motståndsrörelsen Martyrer

Khomeini lade grunden för religiös fascism, nu känd som ISIS gudfader. Från kalifatets början, redan innan dess, var Khomeini emot Folkets Mojahedin i Iran, som hade en revolutionär tolkning av islam, och ansåg dem endast som hans främsta fiende…. Skriver Afsaneh Oskouei i en artikel publicerat på Folkets Mojahedin webbsida.

Denna gång, efter 42 år, har regimens valmagi visat inte bara dess anti-islamiska och antirepublikanska natur, utan också sitt maffiasystem för folket i Iran och omvärlden. I detta avseende kom vissa avhoppare från samma regim till slutsats att denna regim varken är islamisk eller republikansk.

Khomeini tog över det diktatoriska monarki styret över Mohammad Reza Pahlavi, som hade ärvt det från sin far, Reza khan.

Reza Khan dödade dussintals författare och intellektuella, inklusive Farrokhi Yazdi, Mirzadeh Eshghia. Han dödade också Sattar Khan från den konstitutionella rörelsen. Mohammad Reza Shah efterföljde också sin fars fotspår.

Vissa jämför den bedrövliga situationen idag med det förflutna. Genom att jämföra situationen idag med den sämre situationen i går, beskriver de gårdagens situation som bättre (ett sådant argument är helt ologiskt). Detta var samtidigt som fattigdomen var utbredd i hela Iran. Människor bodde i städer och byar utan grundläggande faciliteter. Förutom allt ovan var Mohammad Reza Shahs styre baserad på kuppens styre.

Den 29 april 1951 tvingades shahen, i enlighet med den iranska konstitutionen från 1906, att utnämna parlamentets (Majlis) premiärministerkandidat, dr Mohammad Mossadeq, till sin premiärminister.

Mossadeq ville göra shahen till en ceremoniell tjänsteman och bana väg för demokrati. Folkets agerande och stöd för Mohammad Mossadegh och det blodiga eposet den 21 juli 1953 fick shahen att lämna Iran.

Men några dagar senare, med hjälp av Shaban Jafari (Bimokh) och amerikanskt bistånd, genomförde han en kupp mot folkets folkvalda premiärminister, störtade den legitima regeringen av Mohammad Mossadegh och återupprättade hans diktatoriska styre.

Enligt USA spenderade de 100 miljoner dollar på kuppen. Sjuttio år senare kallade den amerikanska regeringen kuppen ett misstag och bad det iranska folket om ursäkt.

Dokument som senare släpptes av det amerikanska utrikesdepartementet avslöjade att Akhund Kashani hade samarbetat med shahen och kuppmakarna mot Mohammad Mossadegh.

Khomeini och samarbetspolitiken dödade Mojahedin och revolutionärerna

Khomeini lade grunden för religiös fascism, nu känd som ISIS gudfader. Från kalifatets början, redan innan dess, var Khomeini emot Folkets Mojahedin i Iran, som hade en revolutionär tolkning av islam, och ansåg dem endast som hans främsta fiende och regeringen.

Av denna anledning tog han snart bort Massoud Rajavi från presidentkandidaten som den enda motståndaren till Velayat-e-Faqih och det islamiska kalifatet.

Redan från början försökte Mojahedin avslöja Khomeinis sanna natur, men många partier och individer, och till och med väst, ville inte att denna mask skulle tas bort från Khomeini och hjälpte honom att stärka grunden för hans kalifat.

Mojahedin-e Khalq (PMOI) drev Khomeini, vars bild såg folk en gång på månen, till botten av brunnen.

Samarbetspolitiken i olika former, inklusive Iran-Gate-affären eller Iran Contra, det skamlösa införandet av Mojahedin Khalq på terroristlistan på begäran av den iranska regimen, den ökända kupp den 17 juni 2003, hjälpte den iranska regimen. Bombningarna av Camp Ashraf, Mojahedin Khalqs bas i Irak av amerikanska styrkor och regimens regnmissiler mot Ashraf och Liberty var också en produkt av en samarbetspolitik med regimen.

I början av revolutionen

Khomeini kände väl sin främsta fiende. Han ansåg verkligen att hans enda och allvarligaste fiende var Mojahedin Khalq, och av denna anledning sa han i juni 1980: ”Vår fiende är varken i öst eller i väst, eller i Kurdistan, vår fiende är här i Teheran.” Han menade Mojahedin Khalq.

Den 12 juni 1980 rapporterade Massoud Rajavi till det iranska folket statistiken över martyrerna i Mojahedin Khalq på Khomeinis order i Amjadiyeh, ungefär ett år före den 20 juni 1981. Khomeini, med sin anti-mänskliga bluff, visste mycket väl att för att befästa sitt styre måste han eliminera Mojahedin.

20 juni 1981 början på det revolutionära motståndet

Dagen då rösten för frihet för den iranska nationen toppade med rop från en halv miljon människor i Teheran på inbjudan av Mojahedin Khalq i Iran. En röst mot Khomeinis religiösa fascism som ville etablera grunden för ett långt kalifat i Iran. Den dag Khomeini beordrade revolutionärgarderna att öppna eld mot folkets fredliga demonstrationer, slutade legitimiteten för denna revolutionstjuv och det rikstäckande revolutionära motståndet mot den omänskliga regimen Velayat-e Faqih började av de mest hängivna människorna i Iran.

Antipatriotiskt krig och dödande av unga och barnsoldater

Khomeini provocerade det antipatriotiska kriget med Irak och vägrade acceptera fred med sina egna mål. Av detta skäl, när säkerhetsrådet några dagar efter krigets början utfärdade resolution 479, som krävde en vapenvila och Irak accepterade det, avvisade Khomeini det igen. Även när Saudiarabien gick med på att betala en stor summa på 20 miljarder dollar i ersättning till Iran, accepterade Khomeini fortfarande inte vapenvilan, och trots besök av en delegation från organisationen för den islamiska konferensen bestående av Arafat och Zia-ul-Haq , etc. för att övertyga Iran om ett eldupphör vägrade Khomeini återigen att acceptera vapenvilan eftersom Khomeini sa: ”Krig är en välsignelse”.

Mullahs medeltida regim varken ville eller kunde tillgodose samhällets behov, inklusive: välfärd, rättvisa, utbildning, hälsa, bostäder och framför allt frihet efter den anti-monarkiska revolutionen. Den iranska regimen behövde inte tillgodose alla dessa behov på grund av kriget och kriget var det bästa skyddet för den oroliga situationen i landet.

Kriget var en ursäkt för att tysta varje frihetsröst och det bästa slakteriet för att tömma potentialen som släpptes efter revolutionen, och spelade också en vilseledande och motiverande roll för de inre krafterna med slagordet att utfärda revolutionen, bilda den shiitiska halvmånen och erövra Quds genom Karbala.

Krigsförluster på mer än 1 000 miljarder dollar, flera miljoner dödade och sårade och krigsflyktingar

Det antipatriotiska kriget har orsakat följande skador på vårt land:

2 miljoner dödade och funktionshindrade, 50 förstörda städer, 40 000 fångar, 3 000 förstörda byar, 4 miljoner krigsflyktingar, 7 000 försvunna personer, mer än tusen miljarder dollar i materiella skador.

Mojahedin kallade detta krig för ett antipatriotiskt krig efter Iraks tillbakadragande från Iran 1982.Folkets Mojahedin höjde fredens och frihetens flagga med all kraft mot Khomeinis slagord att ”kriget kommer att fortsätta tills det onda förstörs”.

42 års avrättning, särskilt massakern 1988

Slagord för att störta regimen bekräftar fördömandet av det antipatriotiska kriget och avrättningarna på 1980-talet, särskilt massakern på mer än 33 000 politiska fångar sommaren 1988, enligt Khomeinis fatwa.

Idag hedrar det iranska folket Irans martyrer under de senaste hundra åren genom att bojkotta valmagin och förena sig för inrättandet av en demokratisk republik av det iranska folket.

Alla som påstår sig vara reformister idag; Från Rouhani till Rabiee och andra, de är bland de mest kända säkerhets- och underrättelsefigurerna på 80-talet, och seriemord på dissidenter och mord på tiotusentals av Mujahedin och politiska fångar och hundratals mord på dissidenter utomlands, etc, är en del av deras ära!

Rollen för detta kriminella gäng har väl beskrivits av en av dessa personer:

” Tjänsten som reformprocessen gjorde för Khamenei och bevarandet av systemet; om inte, var dessa arbeten mer än IRGC: s arbete; ”Det har inte varit mindre än IRGC: s arbete.”

Samtidigt med den fysiska elimineringen av Mojahedin har regimen försökt demonisera dem både i och utanför landet. Eftersom regimen såg i dem förstörelsen av sig själv och separationen mellan folket och det enda alternativet var lösningen på dess överlevnad.

Folkupproret i december 2017 börjar efter Mojahedins stora migration till Albanien, när folket i Iran och hjärtat av motståndet i Ashraf 3 förenas.

Eftersom regimen alltid har betraktat Mojahedin Khalq som den enda allvarliga oppositionen och har sett folket i Iran förenades med Mojahedin under upproren 2017 och 2019, har Khamenei denna gång kommit fram med kortet till den 1988 massakern bödel (Ebrahim Raisi) för att förhindra störtningen. Ingen annan lösning var tänkbar för honom.

Ebrahim Raisi är det andra kortet efter Asadollah Asadi

Efter den stora flytt av Mojahedin till Albanien tvingades regimen att spela på europeisk mark och visa att den bara hade en allvarlig fiende under dessa år: Mojahedin Khalq.

Om regimens situation var densamma som tidigare år och Mojahedin befann sig i Liberty eller Ashraf i Irak, skulle det inte vara nödvändigt för regimen att utföra sitt terrordåd med kortet av diplomater som Asadollah Asadi eller spela med Ebrahim Raisis kort som bödel till massakern 1988 i valmagin.

Khamenei är i ett tillstånd av hasardspel med hela sitt kapital. Han vill spela som en spelare. Ingenting eller allt. Spelare spelar i hopp om att vinna!

Khamenei vet att Raisi som bödeln till massakern 1988 är värdelös i världen. Det finns dock ingen annan lösning för honom än den sista matchen.

Idag kan scenen för kampen mellan motståndet och regimen jämföras exakt med de två fronterna rätt och fel.

Valet av Ibrahim Raisi i landet räcker inte ens för att förhindra regimens separatister, för Khamenei sa att Mojahedin tar med sig unga människor genom sina uppenbarelser via Internet!

Valet av Ibrahim Raisi är bara för att förhindra folkuppror och tillämpa mer förtryck, för regimen vet att upprorets centrum och folkets förbindelse med deras ledande motstånd syftar till att störta regimen.

Folket vill ha ett fullständigt regimskifte och rättegången mot mördarna av deras barn i 42 år.

Afsaneh Oskouei, Iransk konstnär

2021-08-05