Folkliga protester, Nyheter

Säkerhetsstyrkor dödar fler demonstranter i Iran när oron fortsätter

Iranska regimens säkerhetsstyrkor sköt åtminstone tre unga demonstranter i staden Izeh i Irans Khuzestan provins tisdag kväll, då demonstrationer utbröt i flera städer i hela provinsen för sjätte natten i rad.

Iranska regimen har stängt av internet i vissa provinser på grund av rädsla för nya demonstrationer, enligt nya uppgifter till FFFI.

Protester ägde rum tisdagskväll i över ett dussin städer och städer i provinsen bland annat huvudstaden Ahwaz och den strategiska hamnen i Khorramshahr. I vissa områden som Ahwaz och Izeh sköt regimens säkerhetsstyrkor mot demonstranter.

Två av de döda i Izeh är identifierade som en 16-årig pojke Mohammad Abdullahi och en annan ung man Hadi Bahmani.

En av videorna publicerade på Twitter(länken är extern) visar hundratals demonstranter som ropar mot högste ledaren Ali Khamenei på en boulevard i Izeh, en stad med en befolkning på cirka 250 000, innan mörkret föll. Skott hörs i bakgrunden.

Under protesterna i tisdagskväll har en säkerhetspolis dödats av demonstranter, enligt uppgifter som sprids av regimens nyhetsbyråer.