Folkliga protester, Nyheter

Minst två döda under fortsatta folkliga protester i sydvästra Iran

De folkliga protesterna i den sydvästra provinsen Khuzestan fortsätter även på lördagen för tredje dagen. Minst två demonstranter har dödats och flera har skadats, enligt uppgifter till FFFI, efter att regimens säkerhetsstyrkor öppnade eld mot demonstranterna.

Omid Sabripoor, guvernör i Shadegan, har bekräftat att en 30-årig man, Mostafa Naimavi, sköts till döds under en demonstration mot vattenkrisen i staden.

Samtidigt har lokala källor i Ahvaz bekräftat att en 23-årig man vid namn Qassem Khediri Naseri, en av demonstranterna i Biabi, som direkt sköts av säkerhetsstyrkor på fredag ​​kväll i Kut Abdullah, Ahvaz, dog på sjukhuset på lördag.

Från vänster: Mostafa Naimavi, Qassem Khediri Naseri

Regimen har mobiliserat sina repressiva säkerhetsstyrkor och bassij-milisen i provinsen för att stoppa protesterna.

Protesterna började i flera städer i torsdags över allvarlig vattenbrist i Irans oljerika sydväst, vilket FFFI rapporterade. Videor publicerade på sociala medier visar demonstranter som sätter eld på däck för att blockera en väg.

De visar också regimens repressiva säkerhetsstyrkor som skjuter uppenbarligen med vapen för att skingra folkmassorna och stoppa protesterna.