Folkliga protester, Nyheter

Pensionärer i Iran protesterar mot regimen för 13:e veckan i rad

Pensionärer i Iran höll protester mot dåliga levnadsförhållanden, låga pensioner och kraftiga prisökningar under söndagen.

För trettonde veckan i rad samlades pensionärer utanför byggnader som tillhör den statliga Organisationen för socialförsäkringar i Teheran och 16 andra städer över hala landet.

De skanderade slagord mot regimen i sin helhet och krävde att regimen friger de pensionärer som arresterats i samband med tidigare protester.

Pensionärerna uppmanade även folket ansluta sig till de regimkritiska protesterna och bojkotta regimens kommande presidentval.

Följande var några av de slagord som hördes under söndagens protester. ”Parlamentet, regeringen, nationen har fått nog av era lögner”. ”Regeringen förråder, parlamentet stöder”. ”Nyckeln till vår seger är enighet”. ”Lärare, arbetare, låt oss förenas. Vi delar samma problem, gå med oss”. ”Arresterade pensionärer måste friges”. ”Vi har inte mat för dagen, vi har fått nog av förtrycket”.

Regimens repressiva säkerhetsstyrkor och polis skickade hotande sms till pensionärerna och varnade dem för att delta i söndagens protester.

Civilklädda agenter och säkerhetsstyrkor stoppade även andra medborgare från att ansluta sig till eller bevaka och filma protesterna.

Videoklipp från söndagens protester på sociala medier: