Opinion

Tystnad mot terrorism betyder samarbete

Den senaste årsrapporten från den tyska federala säkerhetstjänsten (juli 2020) säger:

”En officiell diplomat från den iranska ambassaden i Österrike (generalsekreteraren Asadollah Asadi) arresterades den 1 juli 2018 i Tyskland  efter en europeisk arresteringsorder utfärdad av den belgiska åklagaren.

Han anklagas, som heltidsanställd vid underrättelseministeriet, för att vara befälhavare för en planerad bombattack mot det årliga mötet för Folket Mojahedin nära Paris den 30 juni 2018.”

Fyra personer, inklusive en iransk diplomat, sitter för närvarande i fängelse i Belgien och deras rättegång är planerad till den 27:e november 2020. Samma myndighet uppgav i tidigare rapport att ett viktigt centrum för regimens underrättelseverksamhet var Irans ambassad i Berlin och det var fokuserat på Mojahedin och det nationella motståndsrådet.

Förutom tiotusentals iranier var oppositionens ledare Maryam Rajavi, som var det främsta målet för konspirationen, närvarande vid demonstrationen tillsammans med flera hundra politiska personer från olika länder.

 Denna terror-operation, om den lyckades, skulle utan tvekan ha lämnat hundratals döda och många fler skadade.

Den 19 april 2018 avslöjade Albaniens premiärminister Edi Rama en stor terrorplan av den iranska regimen i Albanien mot Mojahedin under det iranska nyåret, vilket ledde till utvisning av den iranska ambassadören och chefen för dess underrättelsetjänst.

Den 2 oktober 2018 utvisade Frankrike en iransk diplomat, och tre franska ministrar fördömde förberedelsen av en terrorhandling på europeiska mark. Sex regimdiplomater har utvisats från Nederländerna och Albanien under de senaste två åren.

Tyvärr kommer närvaron av vår svensk representant på regimens 40-årsdags firande, på Irans ambassad i Stockholm den 30 januari 2019, att registreras som största skam i  Sveriges politisk historia och ett slag mot de som vill stoppa iranska regimens terrorhandlingar.

Eftergiftspolitiken till blodtörstiga prästerskapet i Iran har gjort dem girigare så att regimen inte bara har intensifierat förtrycket i Iran och att det är svårare för folket att uppnå frihet och sina mänskliga rättigheter, utan har fört terrorismen till Europas gator.

Hur många lärare bör dödas på gatorna i Europa av de islamiska fascister som grundades av Khomeini, tills Europa, inklusive Sverige, skulle kunna förstå detta?

Afsaneh Oskouei, 23 oktober 2020

Afsaneh Oskouei, Iransk konstnär