Folkliga protester, Nyheter

Studentprotest i Teheran mot regimen

Studenter vid Amir Kabir Universitet i Teheran protesterade på söndagen mot iranska regimen. De riktade sin ilska mot regimen för revolutionsgardets nedskjutning av det ukrainska passagerarplanet i januari samt dödandet av 1500 demonstranter under senaste tidens folkliga protester i landet.

Studenterna skanderade slagord mot regimen i sin helhet och uttryckte solidaritet med de döda demonstranternas mödrar.

”Ni bör vara rädda, vi är alla tillsammans”, skanderade studenterna mot regimens repressiva säkerhetsstyrkor. De protesterade även mot regimens destabiliserande inblandning i Irak med sina slagord och ropade ”Från Iran till Bagdad, fattigdom, repression, och diktatur”.

Studenterna förkastade även regimens kommande parlamentsval som ett sken val. ”Folket måste handskas med fattigdom, de tänker på röster”, ropade studenterna med hänvisning till uppmaning från regimens högste ledare, Khamenei, och regimens president, Rouhani, under förra veckan att folket måste gå ut och rösta i regimens kommande parlamentsval.