Pressmeddelande

Aktion: Protest mot iranska regimens ledare och till stöd för folkliga protester iIran

Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), kommer att samlas på Mynttorget i Stockholm på lördagen för att protestera mot iranska regimen och dess högste ledares tal under fredagsbönen. Deltagarna kommer även att visa sitt stöd för de regimkritiska protester som pågår i landet.

Efter en tumultartad period ledde iranska regimens högste ledare, Ali Khamenei, fredagsbönen för första gången på åtta år.
I sitt tal försökte Khamenei förvränga sanningen om att prästerskapets regim står inför sitt slutskede och visade sin rädsla för iranska folket med lögner och hyckleri.
Han gick till attack mot folket för den senaste tidens regimkritiska protester och på en hycklande sätt anklagade demonstranterna för landsförräderi.
Regimens högste ledare ifrågasatte de demonstranter som ropade ”död åt Khamenei” och andra slagord mot prästerskapet under de fokliga protesterna. ”Dessa bedrägliga individer som ropade varken Gaza eller Libanon, jag offrar mitt liv för Iran, har varken offrat sitt liv eller lugn för Iran”, hävdade Khamenei.
Han kritiserade även de europeiska länderna i sitt tal och kallade Storbritannien för djävulen med hänvisning till det brittiska beslutet att tillsammans med Frankrike och Tyskland utlösa kärnteknikavtalets tvistlösningsmekanism i svar mot iranska regimens avsteg. 
Stockholm, MynttorgetLördag: 18 januari, kl. 13:00

Kontakta: Hossein Pahlawan, 070 218 65 33 – Nasser Sadidi, 0768 59 27 86