Nyheter

Iransk attack mot amerikanska militärbaser i Irak

Iran har avfyrat ett dussintals ballistiska robotar mot irakiska flygbasen Ayn al-Asad där amerikanska styrkor och koalitionsstyrkor är stationerade, rapporterar CNN. Iranska regimen besköt även andra mål i staden Erbil i Iraks kurdiska region, enligt CNN och andra internationella medier.

Iranska regimens utrikesminister Javad Zarif skriver på Twitter att Iran vidtog proportionerliga åtgärder i självförsvar”.

”Måltavlan var en bas från vilken den fega attacken mot våra medborgare och högt uppsatta befattningshavare utgick. Vi är inte ute efter en upptrappning eller ett krig. Men vi kommer att försvara oss mot alla aggressioner”, skriver Zarif på Twitter.

Storbritanniens utrikesminister fördömde attacken i ett uttalande på onsdagen.

“Vi uppmanar Iran att inte upprepa dessa vårdslösa och farliga attacker och istället vidta brådskande åtgärder för att lugna ner situationen”, säger Dominic Raab.

Irans revolutionsgarde ska ha genomfört anfallet för att hämnas USA:s attack på iranske terroristledaren Qassem Soleimani.

Regimen hotar nu med att rikta in sig på mål inne i USA samt att rikta attacker mot Dubai och Israel om USA besvarar attacken, enligt CNN.