Pressmeddelande

PM – Stödaktion och bildutställning i Stockholm till stöd för folkliga protester i Iran

De folkliga protesterna fortsätter i Iran trots regimens brutala kväsning. Regimens repressiva säkerhetsstyrkor och det paramilitära revolutionsgardet försöker upprätthålla ett icke-officiellt undantagstillstånd i syftet att stoppa folkets regimkritiska protester som började den 15 november.

Amnesty International bekräftar att 143 demonstranter har dödats och uppmanar det internationella samfundet att kraftigt fördöma användningen av dödligt våld mot demonstranter i Iran. Det verkliga dödstalet är dock betydligt högre och uppgår till över 400, enligt rapporter från Iran. Minst 10,000 har arresterats och över 4000 skadats under den senaste veckans protester som har spridit sig till 179 städer och landets samtliga provinser. Företrädare för regimen kräver att de frihetsberövade ska straffas med hängning för ”krigföring mot gud” och hotar med hårdare tag mot demonstranter.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) arrangerar kommer att uppmärksamma massaker av 30. 000 politiska fångar 1988 och regimens brutalitet mot demonstranter samt hedra iranska folkets martyrer med en bildutställning.

Tid: Torsdagen, den 28 november 2019, kl. 14-16
Plats: Mynttorget, Stockholm
Kontakt för media: Massud Kiani, 073 690 4330 eller Mojtaba Ghotbi, 070 519 2868