Folkliga protester, Nyheter

Video- Icke officiellt utegångsförbud, säkerhetsstyrkor skjuter hänsynslöst mot demonstranterna

Det kommer rapporter om mindre omfattande protester i Iran under lördagen, mer en vecka efter de landsomfattande folkliga protester som startade den 15 november.

 

Videoklipp som nu kommer ut och sprids på sociala medier efter en veckolång avstängning av internet visar regimens repressiva säkerhetsstyrkor skjuta hänsynslöst mot demonstranterna. I flera städer beskrivs de repressiva säkerhetsstyrkornas dödande av demonstranter som en massaker.

Dödstalet steg till 285 under lördagen varav 99 har blivit identifierade av Iranska nationella motståndsrådet (NCRI). Nyhetssajten zeitoons, tillhörande iranska regimen, har avslöjat att över 272 har dödats under senaste tidens protester.