Nyheter

FIFA kräver att Iran släpper in kvinnor på fotbollsarenor

FIFA pressar iranska regimen om att låta kvinnor gå på fotbollsmatcher. Internationella fotbollsförbundet kräver en omedelbar förändring redan inför kommande VM-kvalmatchen på hemmaplan mot Kambodja i nästa månad.

”Kvinnor måste släppas in på fotbollsarenor i Iran”, rapporterar SVT genom att citera FIFAs ordförande Gianni Infantino.

”Vår ståndpunkt är klar och tydlig … Det är dags att förändra saker och Fifa förväntar sig positiva förändringar från och med Irans nästa hemmamatch i oktober”, säger Gianni Infantino i ett uttalande rapporterar SVT.

FIFA fick hård kritik efter att en kvinnlig fotbollssupporter tände eld på sig själv utanför en domstol i Teheran. Hon avled senare av sina brännskador.

Kvinnan stod anklagad för att ha tagit in sig på Azadistadion för att titta på en fotbollsmatch i strid mot regimens lagar som förbjuder kvinnor att gå på fotbollsmatcher, rapporterade FFFI den sjätte september. Den 22-åriga kvinnan var arresterad efter att ha smugit sig in på matchen klädd som en man.