Opinion

Vilka i Sverige vill träffa Zarif och varför?

Javad Zarif kommer till Sverige på ytterligare en Pr-resa. Sverige står värd än  en gång för att marknadsföra Zarif och Islamiska regimen. USAs utrikesminister Pompeo har pekat  ut  Zarif som Khameneis hantlangare och infört sanktioner mot honom. Det är  inte många ställen terroristen  Zarif är välkommen till längre. Sverige hör till undantagen.

Styrande mullor  i Iran är storkund hos flera svenska företag.  Fram till förra året när amerikanska sanktioner satte stopp för affärerna tjänade företagen stora pengar. Affärerna har varit så pass lönsamma att både regeringen och näringslivet valde att blunda för att svensktillverkade lastbilar i Iran används för att avfyra missiler och lyftkranar användas som galgar för att hänga folk offentligt. Man blundade gärna för att det stora företaget sålde utrustning till diktaturen för att avlyssna och övervaka medborgarnas kommunikation.

För de lönsamma affärernas skull har man valt att Med hjälp av Pr-trixande förbättra bilden av islamiska terrorregimen. Ökända lobbyister för islamiska regimen framträder i svensk media i rollen som ”irankännare” och försöker att framställa mördarregimen som ”reformvänlig”. De stora medierna med Svt i spetsen censurerar  effektivt alla nyheter som anses  uppröra mullorna. De rapporterar ingenting om missförhållandena i Iran. De rapporterar ingenting om motståndet mot de styrande mullorna i Iran.

Mullornas regim är idag mer isolerad än någonsin. Det gör regimens lobbyister i Sverige nervösa och desperata. Inför Zarifs kommande besök publicerade SvD en artikel på ledarsidan för att sminka den regim som Zarif representerar. Avsaknaden av frihet och demokrati i Iran förklaras i artikeln med att folket vill helt enkelt inte ha demokrati. Texten, skriven av Jonas Grafström är lika upprörande som avslöjande. Han avslöjar att hans regimtrogna ”vänner” inte vill ha några förändringar i landet.  ”De jag träffat är inte överdrivet positiva till regeringen, men det är viktigare att stanna på samma ekonomiska nivå än att få grundläggande friheter” skriver han. Och han har faktiskt en poäng.  Det finns en liten procent i Iran som vill behålla makten och sina ekonomiska privilegier. Den lilla gruppen som skribenten kallar för ”vänner”  består av mullorna, revolutionsgardister och några korrupta underhuggare.

Enligt Transparency  International är islamiska regimens Iran är en av världens mest korrupta stater på plats 138 bland 180 länder. Reportrar Utan Gränser placerar Islamiska regimen på plats 170 bland 180 länder när det gäller pressfrihet. Enligt Amnesty International är islamiska regimen världsetta i avrättningar. Så i total desperation försöker lobbyisten Grafström bortförklara  allt detta med att det är folket som vill ha det så i Iran.

Den absoluta majoriteten av iranier vill ha ett fritt och demokratiskt Iran. I slutet av juli samlades tusentals exiliranier på Kungsträd gården  i Stockholm för att visa sitt avsky för den islamiska diktaturen och sitt stöd för det pågående folkupproret i Iran. Demonstrationen i Stockholm följde flera stora demonstrationer i Washington, Bryssel och Berlin. Den absoluta majoriteten av alla iranska kvinnor och män vill ha jämställdhet. De vill ha åsiktsfrihet och religionsfrihet. Iranier över hela världen stödjer det 10-punkts program som NCRI och dess president Maryam Rajavi har lagt fram för ett fritt och demokratiskt Iran.

Svenska regeringen kan rulla ut röda mattan för terroristen Zarif, man kan fortsätta dölja hans blodiga händer, man kan fortsätta att betala Pr-konsulter för att framställa honom som ”reformvänlig”, men man  kan inte rädda mullornas regim.Islamiska diktaturens dagar är räknade. Iranska folket kommer att uppnå frihet, demokrati och rättvisa. Giriga konsulter och lobbyister i Sverige och deras korrupta ”vänner” i Tehran kan inte stoppa det.  Mullornas regim försvinner och med det alla tvivelaktiga handelsavtal som slutits genom mutor och korruption. Behrooz Pertow

Behrooz Pertow
Stockhom den: 2019/08/18