Pressmeddelande

Iranier fördömer Zarifs besök i Sverige

Iranska regimens utrikesminister, Javad Zarif, besöker Sverige ​den 20-21 augusti i samband med en rundresa i Norden.

”Utrikesminister Margot Wallström kommer den 20 augusti att stå värd för överläggningar kring bilaterala och regionala frågor, däribland Jemen och vikten av att bevara den kärntekniska överenskommelsen (JCPOA). Under sitt besök i Sverige kommer Zarif även att besöka bland annat riksdagen och SIPRI”, skriver UD i ett pressmeddelande på sin hemsida, den 15 augusti.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) fördömer Zarifs besök i Sverige och kräver att regeringen och UD ändrar sin skamliga Iranpolitik för en beslutsam politik som främjar mänskliga fri- och rättigheter i Iran, erkänner iranska folkets strävan för demokrati samt stödjer en demokratisk förändring i Iran genom folket och den organiserade oppositionskoalitionen, NCRI.

Läs FFFI:s pressmeddelande i sin helhet på Newsdesk, här …