Nyheter

Twitter raderar 4800 iranska fejkkonton

Twitter har stängt ner närmare 4 800 konton som misstänks vara kopplade eller tillhöra den iranska regeringen.

Dessa ingick i ett nätverk av falska twitterkonton som spred vilseledande politisk information. Den sociala mediejätten släppte en insynsrapport som avslöjar detaljer om Twitters senaste ansträngningar för att bekämpa spridningen av felaktiga uppgifter från smygande aktörer på plattformen.

De Iranrelaterade konton delades in i tre kategorier beroende på deras verksamhet. Mer än 1600 konton twittrade globalt nyhetsinnehåll som stödde den iranska regimen. 248 konton engagerade sig specifikt i debatten om Israel. 

Twitter stängde även ner 2.865 falska Twitter-konto från påhittade personer som engagera sig i politiska och sociala frågor i Iran.