Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Irans utrikesminister försvarar rätten att avrätta homosexuella

Iranska regimens utrikesminister Javad Zarif försvarade ännu en gång Irans dödliga homofobiska lagar och regimens aggressiva politik mot Israel och USA.
Paul Ronzheimer, en reporter för tidningen ”Bild”, skrev på Twitter att han hade frågat Zarif två frågor:

1. Var står du när det gäller Israels rätt att existera?

2. ”Vad är din ställning om avrättningar av homosexuella?”

Zarifs svar på första frågan var att ”det är USA och Israel som är problemen”.

När det gäller iranska regimens avrättning av homosexuella sade Zarif, ”vårt samhälle har moraliska principer, och vi lever enligt dessa principer. Dessa är moraliska principer beträffande människors beteende i allmänhet. Och det beror på att lagen upprätthålls och du följer lagar. ”

”FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna klargör att dessa svar från iranska regimens högsta diplomat strider mot grundläggande FN-principer. FN:s medlemmar bör respektera FN:s deklaration för att få vara medlemmar. Kriminalisering av homosexualitet bryter mot förklaringen”, förklarar Mojtaba Ghotbi, FFFI:s ordförande.
 ”Zarif klargör vad prästerskapet i Iran står för: förakt för homosexuella och diskriminering av kvinnor och religiösa minoriteters mänskliga rättigheter.”
”Avrättning av homosexuella genom hängning och stening av kvinnor anses vara en moralisk princip av islamisterna i Teheran. De som stöder prästerskapets styre vet vad de representerar”, tillägger han.

Iranska regimen avrättade en oidentifierade man genom hängning den 10 januari i den sydvästra staden Kazeroon.
Enligt WikiLeaks i 2008 har prästerskapet i Iran avrättat ”mellan 4 000 och 6 000 homosexuella och lesbiska” sedan det usurperade makten efter 1979 års revolution. 

I 2016 bekräftade iranska regimen att dess myndigheter hade avrättat en homosexuell genom offentlig hängning.
Hassan Afshar, 19, hängdes i Arak-fängelset i Irans Markazi-provins den 18 juli 2016, efter att han dömdes för att ha ”tvingat en man till anallsex” i början av 2015.

2011 avrättade iranska regimen tre iranska män anklagade för homosexualitet som väckte omvärldens starka reaktioner.