Folkliga protester

Studentprotest i Teheran mot regimens repressiva lagar

Studenter vid Teherans universitet höll en stor demonstration mot iranska regimen på måndagen för att protestera mot regimens repressiva bestämmelser om hur kvinnliga studenter måste klä sig på universitetsområdet. Måndagens studentprotest i Teheran är det senaste i raden av folkliga protester mot prästerskapet i Iran.

Videoklipp från måndagens protest i Teheran, som sprids på sociala medier, visar hundratals studenter delta i demonstrationen med slagord och bandroller med krav på ökade fri- och rättigheter i Iran. Studenterna skanderade, ”Studenter dör hellre än leva i skam”.

Studenterna attackerades enligt uppgifter av regimens civilklädda agenter och medlemmar av revolutionsgardets Basij-milis som försökte stoppa protesterna på universitetsområdet.