Mänskliga Rättigheter

Politiska fångar i Sheiban-fängelset inleder en hungerstrejk

Politiska fångar och samvetsfångar i Sheiban-fängelset inleder en hungerstrejk för att protestera mot grymma förhållanden i fängelset där de torteras och hålls med vanliga kriminella. Det rapporterar Iran Human Rights Monitor på onsdagen, en organisation som dokumenterar och rapporterar om iranska regimens människorättskränkningar.

De har länge klagat över ohygieniska förhållanden i fängelset och att politiska fångar vägras vård och medicinsk behandling.

Följande politiska fångar i Sheiban-fängelset har gått ut i hungerstrejk, Ali Saedi, Mohammad Ali Amouri, Seyyed Jaber Alboshoke, Abdulzahra Helichi, Yahya Naseri, Nazem Barihi och Abdulemam Zayeri.

De vägras telefonsamtal med familjen och familjebesök sedan den sjätte februari.

“Många av fångarna lider av njure- och urinvägsinfektion på grund av brist på tillgång till lämplig vård och hungerstrejken har bara förvärrat deras hälsotillstånd”, säger en familjemedlem till en av de politiska fångarna till Iran Human Rights Monitor.