Nyheter

USA straffar iranska organisationer och individer

USA:s finansdepartement inför sanktioner mot flera iranska organisationer och individer på onsdagen. USA straffar sammanlagt två Iranbaserade organisationer samt tio individer med kopplingar till organisationerna.

“Finansdepartement straffar New Horizon Organization för dess stöd till revolutionsgardets utlandsstyrka, Qods-styrkan. New Horizon arrangerar internationella konferenser som ger iranska underrättelseagenter en plattform för att rekrytera och samla underrättelser från deltagarna. [New Horizon] sprider även antisemitisk propaganda och förnekar förintelsen”, sade USA:s finansminister Steven Mnuchin i ett uttalande.

“Vi straffar även ett Iranbaserat företag som har försökt installera skadlig kod för att kompromissa amerikanska personalers datorer”, sade han.

Finansdepartementet inför dagens straffåtgärder i nära samarbete med justitiedepartementet och den federala polisen FBI som separat tillkännagav detaljer kring rättsliga åtgärder myndigheten vidtagit mot flera av de individer som straffades idag.