Nyheter

Minst 30 döda i självmordsattack i Iran

Minst 30 från iranska regimens terrorstyrka, revolutionsgardet, har dödats i ett självmordsdåd i sydöstra Iran, enligt en av regimens statliga nyhetsbyråer.

Attacken ägde rum på en väg mellan städerna Zahedan och Khash och riktades mot en buss som tillhör regimens paramilitära styrka, revolutionsgardet. I området, i regionen Sistan och Baluchistan, har revolutionsgardister med jämna mellanrum drabbat samman med väpnade sunnimuslimska grupper.

Den väpnade Sunni-gruppen Jaish al-Adl, har tagit på sig ansvaret för självmordsattacken. Ett flertal revolutionsgardister och poliser har utsatts för attacker under de senaste veckorna och gruppen har även då tagit på sig ansvaret.

Ytterligare 20 revolutionsgardister har skadats i självmordsattacken, enligt ett uttalande från revolutionsgardes utlandsstyrka Qods-styrkan.