Nyheter

Press TV:s reporter i USA arresterad av polisen

En reporter som arbetade för iranska regimens engelskspråkiga tv-kanal Press TV har arresterats i St Louis, enligt Reuters på onsdagen.

Iranska regimens UD uppmanar nu amerikanska myndigheter att släppa Marziyeh Hashemi som arbetade för Press TV i USA.

“Vi fördömer den olagliga arresteringen av Marziyeh Hashemi, reporter och tv-presentatör för Press TV, samt den omänskliga behandling som hon har utsatts för i fängelse i Washington”, sade Bahram Qasemi, talesperson för regimens UD enligt den statliga nyhetsbyrån, IRNA.

Press TV är iranska regimens engelskspråkiga propagandakanal som spyr ut prästerskapets desinformation och falska nyheter framförallt mot iranska oppositionen och regimkritiker. TV-kanal är högst delaktigt i regimens människorättsbrott och spelar en avgörande roll när det gäller att sprida terrorism och islamisk fundamentalism.

Storbritanniens oberoende tillsynsmyndighet Ofcom återkallade Press TV:s sändningslicens i 2012 efter att tv-kanalen sänt bekännelse från fångar som tvingats fram under tortyr.