Opinion

Islamiska staten liknar inga andra stater

Det råder pressfrihet i Sverige. Det innebär att Sveriges television har friheten att bestämma vilka nyheter ska rapporteras, hur rapporteringen ska vinklas och av vilka experter kommenteras.

Pressfriheten innebär att SvT har friheten att  låta iranska regimens lakejer framföra grundlösa anklagelser mot oppositionen och förvägra oppositionen möjlighet att bemöta anklagelserna. Men det  råder också yttrandefrihet i Sverige. Det innebär att jag som medborgare har rätt att säga att Sveriges television har blivit en megafon för terrorregimen i Iran.

Iranska statens planer på att utföra ett terrordåd mot iranska flyktingar i Danmark har varit en världsnyhet de senaste dagarna. Islamiska regimen i Iran planerade ett attentat mot medlemmar ur gruppen ASMLA som verkar för arabiska minoritetens självbestämmande i sydvästra Iran. Planerna avslöjades och stoppades i tid av Danmarks polis och underrättelsetjänst.

Danska utrikesminister fördömde terrorplanerna och kallade hem danska ambassadören hem från Iran i protest.  Flera andra västländer uttalade stöd för Danmark och fördömde Iranska regimen. Nordiska utrikesministrar fördömde Iran och Sveriges utrikesministern kallade islamiska regimens agerande som helt oacceptabelt.

Hur agerar Sveriges television som ska vara saklig och opartisk då?

Man bjuder in en ”expert” som är välkänd/ökänd för att springa islamiska regimens ärende. Bröderna Ruzbeh och Trita Parsi är kända anhängare av och lobbyister för islamiska regimen i Iran. ”Experten” fungerar som en magafon för iranska regimen. Han anklagar ASMLA för att finansieras av främmande makter. Det är exakt samma anklagelse som iranska regimen riktar mot alla religiösa och etniska minoriteter som kämpar för sina rättigheter. Kurder, Belucher, Araber, Bahaier, Judar och Kristna anklagas av islamiska regimen i Iran för ”samröre med främmande makter”.  Tusentals och åter tusentals människor har fängslats, torterats och avrättats anklagad för ”samröre med främmande makter”. Och i Sveriges televisions studio sitter islamiska regimens lakej, spelar ”expert” och får helt oemotsagt upprepa grundlösa anklagelser mot etniska och religiösa minoriteter. Den så kallade ”experten” anklagar ASMLA för ett attentat mot islamiska regimens militär i september. En anklagelse som  ASMLA har förnekat flera gånger.

De flesta bedömare är nog  ense om att attentatet mot militärparaden i september iscensattes av självaste regimen. Det är inte första gången regimen ordnar ett attentat  som ett svepskäl för att kunna slå ner pågående protester och angripa oppositionen.

 ”Experten” validerar regimen och förklarar  terrorattentatet mot enskilda flyktingar i Danmark som en ”hämndaktion”  för det påstådda attentatet mot militärparaden. ”Experten” försöker därefter att bagatellisera  islamiska regimens terrorverksamhet som något helt normalt. Han  påstår  att ”ALLA stater har ett behov av att svara när de blir attackerade”.

NEJ SvT, Er ”expert” har helt fel. Det är inte ALLA stater som har ett behov av att mörda sina motståndare. Det är bara några få diktaturer och skurkstater som gör det. Ryssland har visat ”behov” att mörda oppositionella några gånger. Nordkorea har också visat ”behov” att mörda meningsmotståndare. Och islamiska regimen i Iran har visat det barbariska  ”behovet” många gånger. Regimens dödspatruller har utfört terrordåd och mord på europeisk mark många gånger. Några som har fallit offer för regimens ”behov” av terror är Abdolrahman Ghasemlou i Österrike,  Shapoor Bakhtiar i Frankrike, Kazem Rajavi i Schweiz, Freydoon Farrokhzad i Tyskland, Mohammad Hossein Naghdi i Italien och Zahra Rajabi i Turkiet.

Det fundamentalistiska regimen i Iran har dessutom haft ”behovet” att utföra terrorattentat i andra världsdelar. Ett exempel är bombattentatet mot judiska centret i Argentina (AMIA) 1994 som dödade 85 människor. Ett annat är attentatet mot amerikanska soldaters kasern i Libanon som dödade fler än 200 amerikanska soldater.

NEJ SvT, det är inte alla stater som behöver mörda oskyldiga människor för att behålla makten. Det är bara några få sådana  i världen och fundamentalistiska regimen i Iran är den värsta. Det är heller alla stater som behöver betala lobbyister och journalister för att vilseleda världsopinionen. Här är det också några få stater som Ryssland, Nordkorea och Iran som behöver betala för en falsk positiv bild.

Det är inte första gången Sverige televisions rapportering om Iran är  partisk och osaklig. Det är inte heller första gången Sveriges television försöker framställa mördarregimens agerande som helt normalt.

Och visst kan SvT fortsätta med det. Det råder ju  pressfrihet i Sverige och den innebär att SvT kan  förvränga verkligheten och vinkla nyheter.   SvT kan  presentera ökända  lobbyister som ”experter” och ”Irankännare”.  SvT  kan försöka att skönmåla islamiska regimen och demonisera dess motståndare. Det spelar ingen roll.

Nära hälften av  befolkningen i Iran  lever i fattigdom, medan Iranska regimen skickar miljarder dollar varje år till Hamas och Hizbullah.  Det råder enorm vattenbrist i Iran medan regimen exporterar dricksvatten till sina allierade i Irak. Människor utsätts för  Religiös, etnisk och politisk förtryck hela tiden.

Cirka 100 000 flyktingar från Iran vet vad dem har flytt ifrån. Svenska folket förstår också att dessa flyktingar inte har flytt en stat som alla andra stater. Regeringar i Sverige, Danmark, Frankrike, USA, … har öppnat ögonen och inser att regimen i Iran är inte en normal stat. Fler och fler  inser att det fundamentalistiska terrorregimen i Iran är det största hotet mot fred och säkerhet.

Människor i Iran protesterar varje dag mot den korrupta islamiska styret. Lastbilförare, transportarbetare, lärare och handlare har gått ut i strejk och demonstranter  skanderar ”reformister, hårdföra slutet för er regim är nära”.

Hur än några nyttiga idioter vinklar nyheterna och hur än några ökända lobbyister och ”experter” försöker att skönmåla regimen och bagatellisera dess  förbrytelser

Den islamiska terrorregimens dagar är räknade.

Behrooz Pertow.
2018-11-01

*Åsikterna i artikeln är skribentens egna.