Folkliga protester

Revolutionsgardet öppnar eld mot demonstranter i Teheran

Revolutionsgardet och regimens repressiva säkerhetsorgan attackerade fredliga demonstranter i Teheran för att stoppa en regimkritisk demonstration, enligt rapporter från Iran och videoklipp på sociala medier.

En stor grupp från Irans religiösa minoritet dervisher hade samlats utanför en polisstation på Pasdaran Avenyn i Teheran på måndagen. Dervisherna protesterade mot arresteringen av en av sina medlemmar och krävde hans omedelbara frigivning.

Men regimens repressiva säkerhetsstyrkor attackerade protestaktionen med tårgas och batonger. Flera har skadats enligt uppgifter när revolutionsgardet öppnade eld mot demonstranterna.

Dervisherna gjorde dock motstånd och tryckte tillbaka regimens säkerhetsstyrkor. En grupp vanliga medborgare som befann sig i området hindrade regimens försök att skicka förstärkningar genom att blockera säkerhetsstyrkor från att ta sig till platsen.

Ett antal motorcyklar som tillhörde säkerhetsstyrkorna förstördes av demonstranterna. Tre revolutionsgardister dödades i sammandrabbningen, säger regimtjänstemän till statliga medier.