Nyheter

FN:s Iranexpert: Iran bryter mot FN:s vapenembargo

Iran bryter mot FN:s vapenembargo i Jemen konflikten, enligt en ny FN-rapport som presenterades av FN:s expertpanelen i fredags.

”Panelen har identifierat robotrester, tillhörande militärutrustning och militära drönare med iranskt ursprung som introducerades i Jemen efter att vapenembargot infördes 2015”, Skriver FN:s Iranexperter i den 79- sidiga rapporten.

Rapporten stärker alltså USA:s och Saudiarabiens linje om Irans militära inblandning i Jemens grymma krig.

USA:s president Donald Trump förlängde i fredags sanktionslättnaderna enligt kärnteknikavtalet mellan Teheran och flera världsmakter, men hotar med att det är sista gången.

Samtidigt införde landets finansdepartement sanktioner mot 14 iranska individer och företag. En av dem är prästmannen Sadeq Larijani, chef för Irans så kallade rättsväsendet, som är nära allierad med iranska regimens högsta andlige ledare Ali Khamenei, rapporterar Reuters.