Nyheter

Kuwait utvisar 15 iranska diplomater för terrorverksamhet

16 iranska spion-terrorister medlem i terrorgruppen ”Abdali cell”

Kuwait anklagar iranska ambassadören och 14 andra iranska diplomater för spioneri och terrorverksamhet och har beordrat de att lämna landet. Det rapporterar iranska regimens och kuwaitiska medier på torsdagen. De utvisas får 45 dagar på sig att lämna landet.

Kuwait har också stängt ner tre iranska kultur- och ekonomicenter samt ett militärkontor.

Kuwait dömde förra året 23 män, däribland en iransk man och 22 kuwaitier, för spioneri för iranska regimen och libanesiska terrorgruppen Hizbollah. De dömdes efter att kuwaitiska myndigheter upptäckt vapen och sprängämnen i en räd mot den så kallade ”Abdali” cellen i 2015 som eskalerade sekteristiska spänningar i landet.