Avrättningar

21 avrättningar varav två offentligt sedan första juli

Iranska regimen genomförde 21 avrättningar varav en kvinna och två offentligt mellan den första och femte juli. Flera av dessa fångar avrättades efter att regimen tvingat fram bekännelser under tortyr.

Minst sju av offren avrättades genom hängning den femte juli i Gohardasht-fängelset. Två av dessa var identifierade som Omid Rostami, 28 år, och Abbas Yusefipur, som misshandlades svårt av regimens fängelsevakter innan avrättning.

Agenter från regimens säkerhetsorgan attackerade, enligt rapporter, en grupp familjemedlemmar till de avrättade som hade samlats utanför fängelset för att protestera mot avrättningen av deras anhöriga.

Den fjärde juli avrättade regimen fyra fångar genom hängning. Offren var en 24-årig man som avrättades i Kermans centrala fängelse medan tre andra avrättades i städerna Orumiehs respektive Qaemshahrs centrala fängelse.

Två oidentifierade fångar, 24 och 27 år gamla, var avrättade samma dag offentligt vid Abshar gatan i staden Torbat-e-Heidarieh i provinsen Khorasan-e-Razavi.

Fyra fångar avrättades i städerna Esfehan och Zahedan den tredje juli. En 38-årig fånge avrättades genom hängning i staden Zanjans centrala fängelse den andra juli.

Tre fångar varav en kvinna avrättades en dag tidigare i staden Rashts centrala fängelse.

Enligt rapporter från Iran till FFFI verkställde regimen ett spöstraff offentligt i staden Malayar i Hamedan provinsen. En 30-årig fånge piskades med 74 piskrapp på Khayyam gatan i Malayar inför allmänheten, enligt uppgifterna.