Opinion

Hur Trump kan hjälpa lamslå iranska regimen

Det råder idag ett konsensus i Washington att på något sätt slå tillbaka mot den Islamiska republiken av Iran. Ett råd till demokrater och republikaner är att lära sig från Kalla-kriget: att inte kompromissa i slaget av rädsla för att äventyra nedrustning. Vi bör hejda och slå tillbaka mot Iran och dess växande armé av miliser som agerar som Teherans ombud. Vi bör fokusera på prästerskapets akilleshäl – den folkliga avskyn mot teokratin. Mänskliga rättigheter borde vara en prioritet för USA:s Iranpolitik.

Det skriver Ray Takeyh, iransk-amerikansk Mellanösternforskare vid Council on Foreign Relations och tidigare tjänsteman vid amerikanska utrikesdepartementet, tillsammans med Reuel Gerecht, docent vid Stiftelsen för försvar av demokratier, i ett debattinlägg för Washington Post, den sjunde april.

De uppmanar Trump-administrationen att backa iranska folkets demokratiska strävan och stödja Irans regimkritiska krafter och oppositionsgrupper eftersom prästerskapet saknar folkligt stöd och är jämt rädda för ännu ett folkligt uppror likt det som Iran vittnade i 2009.

Läs Ray Takeyhs och Reuel Gerechts debattinlägg på Washington Posts hemsida, här …