Opinion

Sverige gårdagens MR-försvarare och dagens diktaturkramare

När MP-politikern Yasri Khan vägrade ta kvinnor i handen fick han utstå en massiv kritik från alla håll. Kritiken gjorde att han avgick och tvingade honom att tillbaka sin kandidatur till partistyrelsen.

”I Sverige hälsar man på varann och tar både kvinnor och män i handen”, konstaterade statsminister Löfven under en frågestund i riksdagen då.

Idag gör dock ”lastbilförsäljaren” Löfven själv precis samma sak när han besöker de religiös fascistiska ledarna i Iran. Han kanske vill beskriva det som en annan situation. Men i själva verket är det en lika kränkande teaterspel från den svenska delegationen som står i rad och tackar och bugar för mullorna för att kanske tjäna en extra slant.

Samtliga kvinnor i den svenska delegationen inklusive handelsminister Ann Linde (S) hade underordnat sig ”den islamistiska klädkoden” som påtvingas kvinnor i den Islamiska republiken av Iran. Och svensk media, förutom Aftonbladet och Expressen i vissa fall, valde att inte publicera alla bilder från regeringens hijabklädda delegation under Iranbesök.

”I mötet med den Islamiska republikens andlige ledare Ali Khamenei sitter de svenska kvinnliga UD-tjänstemännen allra längst bort från Khamenei som har ryggen vänd mot dem. Så här starkt och tydligt är alltså den svenska regeringen med sin feministiska utrikespolitik. Den svenska feministiska utrikespolitiken är obefintligt i det iranska rummet”.

EU- och handelsminister Ann Linde (S) har inte bara valt att underkasta sig prästerskapets förtryck utan ser även ut att ha tagit efter regimens slogan när hon beskriver alla hennes kritiker som ”rasister” och hävdar att ”debatten grundas i främlingsfientlighet”. Hon menar på alla var att ”slöjtvånget” är ”iransk lag” och att hon inte vill bryta mot lagen!!

Efter regeringens total haveri i Teheran, kan man endast konstaterar att Sverige, gårdagens förespråkare för mänskliga rättigheter, har omvandlats till dagens diktaturkramare.

Statsministern bör lämna regeringen, gå tillbaka till industrin och producera produkter som kan användas i förtryck och exportera dem till mullorna i Iran. Lyftkranar som används för att hänga människor på gatan. Apparater som kan användas för att amputera händer på småtjuvar och vapen för att hjälpa Teherna-stödja terrorister.