Andra nyheter

President Trump överväger att terrorlista revolutionsgardet

President Donald Trump överväger att svartlista iranska regimens revolutionsgarde som terroristorganisation med en ny verkställande order, rapporterar Reuters och andra internationella medier.

Beslutet skulle vara ett stort bakslag för Teheranregimen om det blir verklighet. Det kommer att begränsa den paramilitära styrkans förmåga att exportera terrorism utomlands och krossa inhemsk opposition.

Draget kommer sedan tjänstemän inom hans administration uppmanat honom att öka sanktionerna mot Iran i syfte att bekämpa Teheranregimens destabiliserande och aggressiva roll i regionen, som blivit intensivare sedan förra årets kärnteknikavtal.

USA har redan infört straffåtgärder mot individer och organisationer med kopplingar till revolutionsgardet.