Nyheter, Opinion

Sverige från bugning framför diktaturer till medbrottsling i blodvattenfall Aleppo

Detta inlägg återger författarens egna åsikter och reflekterar inte nödvändigtvis FFFI:s ståndpunkt.
 
Det är skamligt när prästerskapet dikterar sin politik till Sverige
 
När världen i förra veckan,den 10 december, firade FNs Internationella dag för mänskliga rättigheter valde Hans Dahlgren, statssekreterare för utrikes- och EU-frågor hos statsminister Stefan Löfven, att möta Rohanis stabschef, Mohammad Nahavandian, i Stockholm för att diskutera handel utan att framföra minsta kritik mot den förvärrade situationen för mänskliga rättigheter i Iran.
 
Ansvar för blodbadet i Aleppo
 
Våra svenska politiker borde skämmas över att den religiösa diktaturen i Iran, som stöder terrorism, förutsätter att den kan diktera Sveriges politik och därigenom slakta mänskliga rättigheter inte bara i Iran utan i Syrien och Mellanöstern.
 
All personal på Aleppos Al-Hayat sjukhus avrättades idag av iranska regimens revolutionsgardister.
 
Fältaktivister och källor har rapporterat att syriska regeringsstyrkor och deras allierade avrättade åtminstone 200 personer i fyra distriktet i östra Aleppo. 
 
Hadath, en nyhetskanal som sänder på nätet, bekräftade tidigare rapporter om att Al-Hayat sjukhusets medicinska personal i Aleppo hade avrättats. Dessa människor, som gav allt för sjuka och svårt skadade, avrättades genom arkebusering.
 
Syrians regeringsstyrkor och dess allierade som revolutionsgardet från Iran, Hizbollah från Libanon, shiitiska miliser från Irak, shiitiska legosoldater från Pakistan och Afghanistan samt Rysslands luftvapen brände nio barn och fyra kvinnor levande i området Al-Frerdos, enligt rapporter.
 
Dussintals civila ligger under rasmassorna och deras rop på hjälp hörs. Aktivister säger att flera avrättningar genomfördes av Iranstödda Hizbollah-medlemmar. Allt detta med stöd från det ryska flygvapnet.
 
Vad gör våra svenska politiker konkret? De blidkar diktaturer och stänger sina ögon och öron.
Som svensk skäms man över denna handlingsförlamning! Att låta diktaturer trampa på våra mänskliga värderingar och samtidigt förlöjliga oss genom att erbjuda handelsavtal och Fotbollsmatcher är skamligt! Vi borde istället ha värnat om våra goda och starka röst för mänskliga rättigheter som vi under historiens gång, med rätta, har varit stolta över.
 
Var de här terrorister? Vem dödade dem?
Ha en trevlig Luciadag om ni kan det!
 
Afsaneh Oskouei   2016-12-13