Mänskliga Rättigheter

Sjuårig flicka i Iran stoppas från att komma in på fotbollsarena

Iranska regimens säkerhetsorgan stoppade en sjuårig flicka från att komma in på Azadi-stadion i Teheran för att titta på sitt favoritlag, enligt regimens egna medier.

Flickan och hennes far hade rest från Shabestar, en stad i östra Azerbajdzjan provinsen, till huvudstaden, Teheran, för att titta på matchen mellan Esteghlal (från Teheran) och Tractor Sazi (från Tabriz) i Irans högsta liga på fredagen, den nionde december.

Den statliga nyhetssidan, Khabar Online publicerade ett foto av flickan och hennes far och skrev, ”De stod framför Azadi i Teheran timmar innan matchen började men flickan fick inte komma in på stadion.”

Internationella fotbollsförbundet (FIFA) har vid upprepade gånger varnat iranska regimen och dess myndigheter för att förbjuda kvinnor från att komma in på idrottsarenor i landet.