Andra nyheter

Angela Merkel kritiserar Irans fortsatta stöd för Assadregimen

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sade i ett tal på tisdagen att det är en skam att internationella samfundet inte kunnat lindra lidandet i den belägrade syriska staden Aleppo, enligt flera internationella medier.

”Aleppo är en skam”, sade hon i ett tal inför sitt konservativa parti, Kristdemokratiska unionen (CDU). Hon kritiserade även Ryssland och iranska regimen för deras fortsatta stöd till Assadregimens bombningar.

”Det är en skam att vi inte har kunnat etablera humanitära korridorer men vi måste fortsätta att kämpa för det”, tillade hon.

Tysklands förbundskansler sade att hon var chockad över att se tiotusentals tyskar komma ut på gatorna för att demonstrera mot frihandelsavtalet men att det praktiskt taget inte förekommit några protester mot blodbadet i Syrien.

”Det är något fel där”, sade hon.

Merkel tillade att världen behövde en samordnad internationell kamp mot ”det asymmetriska hotet från islamistisk terrorism”.

”Men i stället ger Syrien efter för ett brutalt inbördeskrig där Ryssland och Iran stöder Assadregimen i hans brutala handlingar mot sitt eget folk”, sade hon.