Nyheter

Giuliani: Trump kan riva upp Iran kärnantal på dag ett

Den förre borgmästaren i New York, Rudy Giuliani, som är den nyvalde presidenten Donald Trumps favorit till posten som USA:s nye utrikesminister säger att Trump kan riva upp kärnavtalet med Iran.

”Först av allt, har presidenten en hel del alternativ”, sa han om Iran kärnavtalet, som Trump har talat om. ”President Obama gjorde inte vad han skulle ha gjort  enligt konstitutionen. Han skulle ha lämnat det till kongressen, det är ett fördrag. Det finns inget sätt att komma ifrån att det är ett fördrag.”

”Det borde ha lämnats till senaten … han gjorde aldrig det. Vad det betyder är att den nuvarande presidenten kan slopa det.

”Han borde, eller han ska använda denna makt för att omförhandla -. Låt [Iran] veta att inget av detta är bindande för mig, eftersom gick aldrig till omröstning”.

Även John Bolton, den tidigare amerikanske FN-ambassadören, som är också en av kandidaterna  till posten som utrikesminister, kallade ”Obamas kärnavtal” med Iran som en katastrofal överenskommelse och bör slopas.