Pressmeddelande

FFFI uppmanar regeringen att agera för att rädda livet på samvetsfångar i Iran

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) uppmanade i ett pressmeddelande på måndagen regeringen, utrikesministern Margot Wallström (S) och människorättsorganisationer att agera för att rädda livet på åtta iranska samvetsfångar som befinner sig i hungerstrejk.

”Åtta iranska samvetsfångar befinner sig i hungerstrejk sedan flera veckor tillbaka i protest mot dåliga och osäkra förhållanden i fängelset. Sex av de hungerstrejkande samvetsfångarna är ​Mohammad-Ali Taheri, Arash Sadeghi, Waheed Sayadi, Ali Shariati och Mahdi och Hussein Rajabi i det ökända Evinfängelset samt Rasoul Razavi och Morteza Moradpour i Karaj-fängelset”, skriver FFFI i sitt pressmeddelande på Newsdesk på måndagen.

”Bröderna Mehdi och Hossein Rajabi är två musiker och konstnärer som hungerstrejkar sedan den sjunde november för att få genom sin begäran om ”permission för att uppsöka vård””, tillägger FFFI.

”Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) uppmanar regeringen, utrikesministern Margot Wallström (S) och människorättsorganisationer att agera för att rädda deras liv genom att pressa iranska myndigheter till att omedelbart frige samtliga samvetsfångar samt upphöra med sina repressiva handlingar såsom offentliga hängningar och tortyr”, enligt pressmeddelandet som kan läsas här i sin helhet.