Senaste nytt

Revolutionsgardet ska skicka gardister till USA och Europa

Iranska regimens paramilitära styrka, revolutionsgardet, kommer att utnyttja sina tillgångar och skicka sina gardister för att infiltrera USA och Europa under ledning av prästerskapets högsta andlige ledare, Ali Khamenei, säger en av regimens militära ledare i kommenterar till de statliga medierna.

Revolutionsgardet ”kommer att finnas i USA och i Europa inom en mycket snar framtid”, enligt den befälhavaren, som tillägger att dessa styrkor ska operera med målet att stärka Irans hårdföra regim och omintetgöra potentiella ”komplotter” mot den Islamiska republiken.

”Omvärlden borde veta att revolutionsgardet kommer att vara aktiv i USA och i Europa väldigt snart”, sade Salar Abnoush, vice koordinator för regimens Khatam al-Anbia Garrison som är en del av revolutionsgardets konglomerat, Khatam al-Anbia, som kontrollera stora delar av landets ekonomi samt infrastruktur- och oljeprojekt.

Han kommentarer publicerades av en nyhetsmedia med nära kopplingar till revolutionsgardet och avslöjar att iranska regimen avser spendera stora summor för att uppgradera sin vapenarsenal och stärka sin närvaro i hela Mellanöstern och bortom regionen.

Iranska regimen har för avsikt att spendera miljarder dollar i syfte att köpa USA-tillverkade flygplan som flera experter och Irankännare menar kommer sannolikt att utnyttjas av regimens flygvapen.

”Revolutionsgardet är den Islamiska republikens starkaste beskyddare”, tillade Abnoush och sade ”de styrkor som står redo att offra sig för högsta andlige ledaren agerar på order av Irans högsta andlige ledare. Att försvara och skydda den högsta andlige ledaren har ingen begränsning och erkänner inga landgränser.”

”Våra fiender har flera projekt för att förgöra vår islamiska revolution, och har fört tre krig mot oss i syfte att verkställa sina planer mot vår Islamiska republik”, sade Abnoush och hävdade att ”revolutionsgardet har besegrat fienderna på flera fronter. Fienden kapitulerade och har accepterat att förhandla med oss.”

”Och nu håller vi på att lösa alla våra problem och vårt land blir starkare på samtliga fronter. Vissa tror att det heliga försvaret har upphört [men] de har fel, det heliga försvaret fortsätter och idag är det mer komplicerat än tidigare”, sade han med hänvisning till regimens stöd till terrorgrupper i Mellanöstern och Syriens diktator Bashar al-Assad.

Flera experter och källor inom den amerikanska kongressen som ser med oro på iranska regimens ökade aggressivitet i regionen var besvärade över dessa nya kommentarer, enligt den amerikanska pressen.

De hänvisade bland annat till Teheranregimens tidigare terrorattacker mot oppositionella och regimkritiker i Europa och andra delar av världen och uttryckte oro över att de nya kommentarerna kan innebära att revolutionsgardet nu återupptar dessa terrorkampanjer.

”Om vi tittar på Irans tidigare terrorattacker och mordkampanj runt om i världen, så är ett sådant uttalande alarmerande”, berättar Saeed Ghasseminejad, en Iranexpert vid Stiftelsen för Försvar av Demokratier (Defense of Democracies), för amerikanska nyhetssidan, Free Beacon.

”Den Islamiska republiken har dödat hundratals iranier och icke-iranier runt om i världen i en samordnad terrorkampanj. Iran kan besluta att återuppta detta projekt nu när många västerländska företag åker till Iran och Iran känner att dess verksamhet i Europa kanske inte kommer att straffas lika hårt”, sade Saeed vidare om det hot som väntar iranska oppositionella och aktivister som lever i exil.