Nyheter

Indisk mästarinna bojkottar skytte mästerskapet i Iran

Indiens luftpistolsstjärnan, Heena Sidhu, bojkottar skytte mästerskapet i Iran i protest mot krav på att bära hijab under tävlingen,  skrev hon på sin twitter

Den tidigare världsettan tror att kraven på idrottare att bära hijab är mot andan i en sport. ”Att tvinga turister eller utländska gäster att bära” hijab ”är mot andan i spelet. Eftersom jag inte gillar det, har jag dragit tillbaka mitt namn”, berättade Heena för Times of India.

”De följer sin religion och låt mig följa min. Jag kommer inte att delta i en tävling där någon tvingar mig att följa hens religiösa övertygelse”, sade hon.

Arrangörerna har gjort klart på deras officiella hemsida att de kvinnliga deltagarna måste ”bära kläder i enlighet med iranska regimens bestämmelser”.

Mästerskapet i skytte kommer att hållas i Irans huvudstad Teheran i december.