Opinion

Iranska regimens tidigare brott kan inte längre ignoreras

Det verkar som om Irans president Hassan Rohani kommer återigen att delta i FN:s årliga generalförsamling i New York. Men när han anländer år kommer det att vara under mycket olika omständigheter, både nationellt och internationellt, skriver Tom Ridge, USA:s första minister för inrikessäkerhet i ett debattinlägg för nyhetssidan, The Hill Congress Blog, på tisdagen den 20 september.

Hans närvaro ger en stor möjlighet att utmana Rohani och hans kollegor kring deras meriter när det gäller mänskliga rättigheter och deras så kallade ”moderata” referenser. Årets besök kommer att äga rum samtidigt som det utan tvekan finns en större medvetenhet om hans administrations roll i tidigare brott, skriver Tom Ridge.

Han uppmanar generalförsamling och Obama-administrationen att inte blunda för regimens tidigare människorättskränkningar med hänvisning till 1988 års massaker av politiska fångar och de nya avslöjanden från Ayatolla Montazeri kring denna massaker.

Läs Tom Ridges hela debattinlägg på The Hill Congress Blog, här …