Pressmeddelande

FFFI deltar i en demonstration mot avrättningar i Iran

Lördagen den 27 augusti kommer FFFI att delta i en demonstration på Mynttorget, Stockholm, för att uppmärksamma den alarmerande situationen för mänskliga rättigheter och ökade antal avrättningar i Iran. Deltagarna kommer även att hedra minnet av tiotusentals politiska fångar som iranska regimen avrättade i några få månader under sommaren 1988 i landets fängelser.

Förenade Föreningar För ett Fritt Iran (FFFI) upprepar inför demonstrationen sin tidigare uppmaning till riksdagen och uppmanar våra representanter att fördöma 1988 års massaker på politiska fångar samt erkänna denna kväsning av regimkritiker som ett brott mot mänskligheten.

FFFI uppmanar även regeringen och utrikesministern Margot Wallström (S) att vidta åtgärder inom både EU och FN för att de ansvariga ska ställs inför rätta i en internationell domstol så att prästerskapets offer och deras familjer får rättvisa.

Vidare bör regeringen och UD utnyttja Sveriges starka röst inom människorättsfrågor på den internationella arenan för att öka pressen på prästerskapets ledare och Rohanis regering för ett omedelbart stopp för avrättningar, tortyr och godtyckliga arresteringar i Iran.

Läs hela pressmeddelandet på Newsdesk, här …