Opinion

Massavrättning av sunnimuslimer i Iran visar att sanktioner för MR-brott är nödvändiga

Efter kärnteknikavtalet mellan Iran och det internationella samfundet kom en tid då man trodde att landet skulle börja varva ned sina människorättskränkningar, i synnerhet när det gäller användning av avrättningar. Men istället avrättade regimen 33 iranska sunnimuslimer den andra augusti.

Amerikanska kongressen bör mot bakgrund av detta förkasta varje uppmaning till eftergiftspolitik gentemot Iran och fortsätta driva och hålla fast vid sina sanktioner mot prästerskapet. Detta är särskilt viktigt när det kommer till att straffa Teherans avskyvärda brott mot de mänskliga rättigheterna, det skriver Shahriar Kia, talesperson för invånarna i Camp Liberty och medlem i iranska oppositionsgruppen Folkets mojahedin (PMOI) i ett debattinlägg för nyhetssidan, the Hill Congress Blog, lördagen den 13 augusti.

Läs hela Shahriar Kias debattinlägg på the Hill Congress Blog, här …