Engagemang

Tredagars protestaktion mot avrättningar i Iran – bildgalleri

Foto: Mojtaba Fathi

Exiliranier och sympatisörer av Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) avslutade på lördagen sin tredagars protestaktion på Mynttorget. Under tre dagar uppmärksammade deltagarna ökade antal avrättningar och protesterade mot ökat förtryck i Iran.

Deltagarna uppmanade utrikesministern Margot Wallström (S) att fördöma den senaste vågen av avrättningar i landet och agera internationellt för att pressa regimen till att stoppa avrättningar, tortyr och godtyckliga arresteringar. De uppmanade även regeringen och riksdagen att erkänna 1988 års massaker på politiska fångar som ett brott mot mänskligheten och agera internationellt i både FN och EU för att de ansvariga ska ställas inför rätta i en internationell domstol.

Flera deltagare hungerstrejkade under dessa tre dagar i solidaritet med politiska fångar i iranska regimens fängelser som under senaste tiden fått utstå ökad press och allt intensivare tortyr.