Andra nyheter, Nyheter

Iranska regimen förbjuder mobilspelet Pokémon Go

Iranska regimen förbjuder det populära mobilspelet Pokémon Go med hänvisning till ospecificerade ”säkerhetsproblem”, det rapporterar brittiska BBC på fredagen.

Beslutet fattades av regimens Högsta råd för cyberspace, en kommitté med prästerskapets president Hassan Rohani som ordförande med ansvar att kontrollera och övervaka iranska folkets ”internet- och IT-användning”.

Iran blir därmed det första landet att utfärda ett officiellt förbud mot Pokémon Go, ett mobilspel som utmanar spelare att besöka verkliga platser för att fånga Pokémon.

Under de senaste veckorna har en diskussion om att börja spela mobilspelet start bland iranier på sociala medier trots myndigheternas censur och restriktioner för internetanvändning.

En del rapporter från förra månaden sade att iranska myndigheter väntade på att se i vilken utsträckning som spelets skapare kommer att samarbeta med dem innan de tog ett beslut om att förbjuda spelet.

Det finns inga rapporter eller offentlig information om huruvida spelets skapare är villiga att samarbeta med iranska myndigheter. Men dagens förbud är kanske en indikation på att regimen och dess ledare inte är nöjda med den nuvarande situationen.