Motståndsrörelsen

Maryam Rajavi möter Mahmoud Abbas i Paris

Iranska nationella motståndsrådets valda president Maryam Rajavi träffade den palestinske presidenten Mahmoud Abbas på lördagen och diskuterade kriser i regionen, det skriver den iranska koalitionen av oppositionsgrupper och personligheter (NCRI) i ett uttalande på söndagen, den 31 juli.

President Mahmoud Abbas betonade vid mötet behovet av att bekämpa fundamentalism och terrorism i regionen. Parterna diskuterade även den senaste utvecklingen i Mellanöstern, i synnerhet när det gäller Frankrikes initiativ att blåsa liv i förhandlingarna för en tvåstatslösning mellan Palestina och Israel.

Maryam Rajavi i sin tur tackade den palestinska regeringen för dess solidaritet med iranska folkets och deras motståndsrörelse genom åren. Hon gratulerade den palestinska regeringen för senaste tidens framgångar och uttryckte förhoppning om att det palestinska folkets mål skulle uppnås.

Hon underströk att regimen i Teheran är den verkliga källan bakom sekteristisk oenighet, fundamentalism och terrorism i hela regionen, särskilt i Irak, Syrien, Libanon, Jemen och Palestina.

Hon tillade att prästerskapets envälde är idag som svagast och har aldrig varit mer utsatt och sårbar, vilket kan ses tydligt i Teheranregimens och dess statliga mediers hysteriska reaktion till iraniernas största sammankomst för ett fritt och demokratiskt Iran, den nionde juli i Paris.

Iranska regimen är framförallt rädd för solidaritet och enlighet mellan iranska folket, deras motståndsrörelse och länderna i regionen, betonade Maryam Rajavi. Hon uppmanade till gemensamt initiativ mellan dessa parter för att befria regionen från prästerskapets grepp och fundamentalism.