Opinion

Varför Boeing inte borde handla med Iran

Lite mer än ett år sedan skulle det ha varit otänkbart för stora amerikanska företag att göra affärer med världens ledande statliga finansiär av terrorism. Ändå här är vi idag. Med undertecknandet av förra årets kärntekniköverenskommelse står företag i kö för att arbeta med den Islamiska republiken Iran. Det skriver Jonathan Schanzer, vice president för forskning, och Amir Toumaj, forskare från Stiftelsen för Försvar av Demokratier (Foundation for Defense of Democracies), en oberoende stiftelse baserade i Washington, i ett debattinlägg publicerade av marketwatch.com på tisdagen.

Finansiella risker som följer av att göra affärer med korrupta statliga sponsorer av terrorism bör hålla amerikanska företag borta [från Iran], varnar Jonathan Schanzer, f.d. analytiker av finansiering av terrorism vid amerikanska finansdepartementet och hans kollega.

Läs deras debattinlägg på marketwatch.com, här…