Opinion

En dålig Iraninvestering

Obama-administrationens främjande av Irans ekonomi har inte lett till någon förändring i det iranska beteendet, det skriver Lawrence J. Haas, forskarassistent vid tankesmedjan, American Foreign Policy Council, i ett debattinlägg den 29 juni för usnews.com.

”Washington har tagit eftergiftspolitiken till bristningsgränsen och arbetar övertid för att övertyga globala institutioner, nationer, banker och företag att överge sina välgrundade farhågor och göra affärer med regimen i Teheran, som hatar Amerika, stöder terrorism och strävar efter kärnvapen.”

”Men USA:s ansträngningar att stärka Irans ekonomi har inte föranlett någon förändring i det iranska beteendet. En mer framgångsrikt Teheran kommer att utgöra större risker för USA på världsarenan när de väl gör det så småningom.”

”En president fokuserad på sitt arv, verkar dock inte vara oroad”, skriver Lawrence J. Haas med hänsyn till förra årets kärnteknikavtal mellan Teheranregimen och världens sex stormakter som hävde sanktionerna mot iranska regimen i utbyte mot att den begränsade sitt misstänkta kärnteknikprogram.

Lawrence J. Haas debattinlägg kan läsa här …