Insändare

”Clownmonstret” Javad Zarif

Att solen går upp och ner varje dag är en verklighet. Vi ser den komma upp i öst och gå ner i väst, men sanningen är den att den varken kommer upp eller går ner utan solen är stabil och det är jorden som snurrar runt solen!

Den bild vår utrikesminister Margot Wallström (S) och statsminister Stefan Löfven (S) försökte visa omvärlden igår tillsammans med clownmonstret Javad Zarif var en verklighet.

Margot Wallström (S) och Stefan Löfven (S) glömde sina grundläggande mänskliga värderingar. De trodde på och nöjde sig i några timmar med clownmonstrets skratt.

Dubbelmoral heter ordet när en person eller ett politiskt parti säger något men gör helt något annat vilket Margot Wallström (S) och Stefan Löfven (S) gjorde igår.

Att Sveriges politik kallas ”dubbelmoral” av Javad Zarif, representant för Irans diktaturregim, är i sig kränkande för Sverige och de andra politiker som tror på demokrati samt förnedrande för svenska folk som alltid stått för den svenska goda andan.

Tyvärr kränks vi asyliranier som rymt från diktaturregimen i Iran av clownmonstret Javad Zarif  när han sade på TV4 nyheterna igår kväll att ”det finns folk som tjänar pengar på att måla upp problem för att man ska få asyl här.”

Många asyliranier som bott i Sverige över 20 eller 30 år reser varken till Iran eller får träffa sina nära och kära. Många av de får inte heller ringa sina släktingar eftersom iranska regimen hotar och trakasserar familjen i Iran. Några som trodde på att Hassan Rohani var en moderat reste hem och men arresterades och åkte direkt till fängelse bland annat Nazanin Boniadi.

Att mänskliga rättigheter i Iran har blivit sämre varje år är en sanning som varken Margot Wallström (S) eller Stefan Löven(S) kan mörka.

Tack och lov att det finns många politiker som har protesterat mot Margot Wallströms och Stefan Löfvens politik och de säljer aldrig mänskligheten för pengar. De som kämpar för fred och frihet har alltid goda medmänniskorna vid sin sida. Kampen mot terrorism går genom att stå för sanningen och sina mänskliga värderingar och inte genom eftergifter till diktaturer. Kampen mot Islamiska statens gudfader, nämligen iranska prästerskapet, behöver solidaritet och medmänsklighet. Asyliranierna tillåter inte att clownmonstret Javad Zarif kommer hit och kränker dem.

Vi väntar på en ursäkt från utrikesministern Margot Wallström (S) och statsministern Stefan Löfven (S) som delade skratt med clownmonstret Javad Zarif .

Varken Margot Wallström (S) och Stefan Löfven (S) eller clownmonstret Javad Zarif kan förneka sanningen.

De kan måla upp verkligheten hur de vill men, världens människor vet sanningen. Solen går varken upp eller eller ner utan är stabilt.

Afsaneh Oskouei
2016-06-02