Opinion

Var inte naiva – sätt press på Iran

“Efter kärnteknikavtalet mellan Iran och den så kallade 5+1-gruppen, trodde man att den Iranska regimen skulle bli mer tillmötesgående. Det var ett misstag. Bara under president Hassan Rohanis tid har mer än 2 500 människor avrättats, varav 973 förra året. Omvärlden måste inse att avtalets resultat är ett fiasko, skriver Morteza Sadeghi från FFFI i en debattartikel på onsdagen i Göteborgs-Posten inför iranska regimens utrikesministers besök i Sverige och möte med utrikesministern, Margot Wallström (S).

“EU:s utrikesordförandes resa till Iran och de svenska närings- och energiministrarnas resa till Iran legitimerar en regim som exporterar terrorism, som anser att kvinnor är hälften så mycket värda som män och som totalt ignorerar mänskliga rättigheter och omvärldens sanktioner”, tillägger Morteza i sin debattartikel som kan läsas på Göteborgs-Postens hemsida, via länken här …